Πρόβλημα και λύση

Υγρασία - Ρηγματώσεις - Αποκολλήσεις - Μούχλα

Μόνωση ταράτσας με το ελαστομερέs ακρυλικό στεγανωτικό καουτσούκ DS 220 της DUROSTICK,

κατάλληλο για εφαρμογή σε ταράτσες με υψηλές απαιτήσεις προστασίας.

Χωρίς διαλύτες, υδατοδιαλυτό, προσφύεται ισχυρά στις επιφάνειες και δημιουργεί ένα λευκό μανδύα προστασίας, αδιαπέραστο από την υγρασία και το νερό.

Έχει υψηλή ελαστικότητα Για να αντέχει στις μικροδονήσεις του εδάφους και τις έντονες συστολές και διαστολές των επιφανειών χωρίς να χρειάζεται επιπλέον οπλισμό. Kαλύπτει τριχοειδή και μικρορωγμές και εμποδίζει την επανεμφάνισή τους.
Είναι ανεπηρέαστο από τις έντονες θερμοκρασιακές μεταβολές Διατηρεί στο ακέραιο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του από τους -30οC έως τους 100oC.
Προστατεύει από τις ακραίες καιρικές συνθήκες τη διαρκή υγρασία, τα λιμνάζοντα νερά, τον παγετό και τον καύσωνα.
Με υψηλή λευκότητα και εξελιγμένα φίλτρα UV στη σύνθεσή του, προστατεύει την επιφάνεια και αντανακλά την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία, με αποτέλεσμα να μειώνεται κάθετα η επιφανειακή θερμοκρασία της ταράτσας.
Αντιστέκεται στους ρύπους και στα διαβρωτικά αέρια της ατμόσφαιρας σε αστικό ή και βιομηχανικό περιβάλλον.
Δημιουργεί βατή επιφάνεια χωρίς να κολλάει.
Σαν σύστημα στεγάνωσης σε συνδυασμό με τον Μικρομοριακό Σταθεροποιητή AQUAFIX της DUROSTICK,
επιτυγχάνεται ισχυρότερη πρόσφυση, απομάκρυνση του κινδύνου μελλοντικής αποκόλλησης και τελικά, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Ενεργειακά φιλικό μειώνει την κατανάλωση ενέργειας που απαιτείται για την θέρμανση ή τον δροσισμό της κατοικίας.

Πως θα το εφαρμόσετε στην ταράτσα σας

Μόνωση ταράτσας
 

1. Στεγάνωση κατοικίας που κατασκευάστηκε 25 χρόνια πριν και ο ιδιοκτήτης της ανησυχεί σοβαρά για την στεγανώτητά της.

Μόνωση ταράτσας
 

2. Με την βοήθεια των κατάλληλων εργαλείων απομακρύνουμε σαθρά υλικά από την επιφάνεια και στην συνέχεια καθαρίζουμε με επιμέλεια.

Μόνωση ταράτσας
 

3. Ο χρόνος έχει επηρεάσει τις σιδερένιες αναμονές που εξέχουν στην επιφάνεια και τις έχει σκουριάσει, με μια συρματόβουρτσα και στη συνέχεια με ένα γυαλόχαρτο αφαιρούμε από τα σίδερα τη σκουριά. Αφού καθαρίσουμε υπολείμματα και σκόνη εφαρμόζουμε το ειδικό τσιμεντοειδές αντιδιαβρωτικό RUST FREE POWDER που θα ασφαλίσει τα σίδερα από την διάβρωση για πολλά χρόνια

Μόνωση ταράτσας
 

4. Αναμιγνύουμε την ποσότητα που θα χρειαστούμε με καθαρό νερό Η ανάμιξη είναι 4 μέρη RUST FREE POWDER με ένα μέρος νερό.

Μόνωση ταράτσας
 

5. Αναδεύουμε τα υλικά (RUST FREE POWDER και νερό)  έως ότου δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο υγρό με καλή εργασιμότητα.

Μόνωση ταράτσας
 

6. Εφαρμόζουμε το υλικό με πινέλο και ιδιαίτερη προσοχή ώστε να καλύψουμε το σύνολο της σιδερένιας επιφάνειας έως την επαφή της με την πλάκα.

Μόνωση ταράτσας
 

7. Για να εξασφαλίσουμε την υψηλή πρόσφυση του στεγανωτικού αλλά και την σταθερότητα της επιφάνειας θα την ασταρώσουμε με τον Μικρομοριακό Σταθεροποιητή AQUAFIX της DUROSTICK θα εμποτίσει σε βάθος την πλάκα και θα την προετοιμάσει για να υποδεχθεί το στεγανωτικό.

Μόνωση ταράτσας
 

8. Δωσομετρούμε 2 λίτρα καθαρό νερό και το αναμειγνύουμε με 5 λίτρα AQUAFIX η αραίωση μπορεί να αγγίξει και το 50%.

Μόνωση ταράτσας
 

9. Ωστόσο όσο πιο ταλαιπωρημένη ή απορροφητική είναι η επιφάνεια τόσο μικρότερη έως και μηδενική μπορεί να γίνει η αραίωσή του Αναδεύουμε για να ομογενοποιήσουμε τα 2 υγρά.

Μόνωση ταράτσας
 

10. Με ρολό και κοντάρι που θα μας επιτρέψει χωρίς κόπο να ασταρώσουμε την επιφάνεια εφαρμόζουμε το AQUAFIX.

Μόνωση ταράτσας
 

11. 24 ώρες μετά και αφού το αστάρι μας έχει διεισδύσει και στεγνώσει σε βάθος επανερχόμαστε για την στεγανοποίηση.

Μόνωση ταράτσας
 

12. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού επέλεξε για την εφαρμογή το ελαστομερές στεγανωτικό ακρυλικό καουτσούκ DS 220. Αραιώνουμε 5% με καθαρό νερό για να επιτύχουμε ομαλή ροή του προϊόντος κατά την εφαρμογή του στην επιφάνεια.

Μόνωση ταράτσας
 

13. Χωρίς κοντάρι για να είμαστε απολύτως ακριβείς εφαρμόζουμε το DS 220 στη συμβολή της οριζόντιας με τις κάθετες επιφάνειες όπου υπάρχει κοίλο λούκι.

Μόνωση ταράτσας
 

14. Ανεβάζουμε το στεγανωτικό στις κάθετες επιφάνειες περίπου 30cm. Με πατρόγκα εφαρμόζουμε το προϊόν ανάμεσα και γύρω από τις αναμονές.

Μόνωση ταράτσας
 

15. Με ρολό και κοντάρι για μεγαλύτερη ευκολία εφαρμόζουμε το DS 220 στο σύνολο της ταράτσας με συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Μόνωση ταράτσας
 

16. Το δεύτερο χέρι εφαρμόζεται με αντίθετη κατεύθυνση σταυρωτά αφού η πρώτη στρώση έχει στεγνώσει και γίνει βατή τουλάχιστον 12 ώρες μετά.

Μόνωση ταράτσας
 

17. Για τα επόμενα 8 τουλάχιστον χρόνια η συγκεκριμένη ταράτσα δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα διείσδυσης υγρασίας ή νερού.

Και όχι μόνο αυτό η υψηλή λευκότητα του προϊόντος που εφαρμόστηκε επιτυγχάνει μεγάλη ανακλαστικότητα της ηλιακής ακτινοβολίας με αποτέλεσμα να πέφτει σημαντικά η θερμοκρασία της πλάκας και να βελτιώνεται το εσωτερικό περιβάλλον του σπιτιού.