Πάνελ Πετροβάμβακα

Προϊόντα επικάλυψης στέγης

 

Περιγραφή

Προϊόντα κατάλληλα για πλαγιοκάλυψη κτιρίων. Αποτελούνται εξωτερικά από χαλυβδοελάσματα και ενδιάμεσα ως μονωτικό υλικό χρησιμοποιείται πετροβάμβακας.

Με δείκτες πυραντίστασης και ηχομείωσης πιστοποιημένους σε αναγνωρισμένα εργαστήρια της Ευρώπης.

Παράγονται με ωφέλιμο πλάτος 1000mm και 1170 mm και σε επιθυμητά μήκη.

Χαρακτηριστικά

Ελάσματα: Γαλβανισμένα ή aluzinc χαλυβδοελάσματα προβαμμένα με πολυεστερική βαφή. Διατίθενται πλαστικοποιημένα ή αντιβακτηριδιακά χαλυβδοελάσματα.

Πετροβάμβακας : Πυκνότητας 100kg/m³ ή 120kg/m³.

Οδηγίες Χρήσης

Τα πανέλα θα πρέπει να ελεχθούν κατά την παραλαβή τους στο χώρο μας.

Τα πακέτα των πανέλων να αποθηκεύονται σε καλυμμένο και καλά αεριζόμενο χώρο και να τοποθετούνται όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Η προστασία των πακέτων από ηλιακή ακτινοβολία, βροχή, σκόνη και υγρασία είναι απαραίτητη μέχρι την τοποθέτησή τους. Αν τα παραπάνω δεν είναι εφικτά τότε να τοποθετούνται σε κεκλιμένο επίπεδο και να καλύπτονται με αδιάβροχο υλικό.

Η εκφόρτωση των πανέλων πρέπει να γίνεται με περονοφόρο όχημα ή με γερανό χρησιμοποιώντας ειδικούς ιμάντες ανύψωσης ή βεντούζες για να διανέμεται ομοιόμορφα το βάρος του δέματος (ειδικά σε δέματα μεγάλου μήκους). Η χρησιμοποίηση άλλων μέσων για τη στήριξη ή ανύψωση των πανέλων μπορεί να προξενήσει ανεπανόρθωτες ζημίες.
Οι κοπές των πανέλων στο χώρο τοποθέτησης πρέπει να γίνεται με ειδικά εργαλεία. Η μη σωστή επεξεργασία τους μπορεί να οδηγήσει σε αλλοιώσεις της επιφάνειας του πανέλου (φουσκώματα, ρουφήγματα) καταστρέφοντας την αισθητική.

Το φιλμ προστασίας των πανέλων ενδείκνυται να αφαιρείται αμέσως μετά την τοποθέτηση τους.